Bodyscan / fietsmeting

Goed fietsen kan nogal eens verstoord worden, omdat u tijdens het fietsen allerlei pijntjes krijgt. In de polsen, onder in de rug, in de nek, zadelpijn, tintelende tenen, enz. Vaak is de oorzaak nog niet eens uw eigen conditie of dat u te weinig fietst. Nee, vaak ligt het aan een verkeerd afgestelde fiets, een te breed of te smal zadel of te hoge druk vanuit uw schoenen op bepaalde punten op uw voet. Een onjuiste zitpositie op de fiets kan de druk op rug- en halswervels en hand- en kniegewrichten verhogen, met als gevolg kleine of grote pijntjes.

 

Bij aankoop van een fiets is het belangrijk om niet alleen te letten op de kleur van de fiets, maar ook de technische aspecten en de geometrie (afmeting van het frame) zijn zeer belangrijk. Deze zijn namelijk van invloed op de zitpositie. Een bodyscan kan veel problemen voorkomen.

Body Scanning CRM

Met Body Scanning CRM – een innovatief meetsysteem – kunnen wij iedere klant in korte tijd opmeten. Dit gebeurt met behulp van de computer en laserstralen, zodat je niet wordt aangeraakt. Het systeem is het resultaat van een samenwerking tussen orthopeden, fysiotherapeuten, wielrenners, fietsers, ingenieurs en tweewielerspecialisten.

 

Vijf punten van uw lichaam worden gescand:

 

  • lichaamslengte
  • schouderhoogte
  • bekkenkamhoogte
  • vuisthoogte
  • armlengte

 

Tijdens deze fietsmeting wordt er ook gevraagd naar jouw persoonlijke voorkeuren. Deze informatie wordt dan gecombineerd met de meetgegevens in het Body Scan systeem. Afhankelijk van het type fiets kunnen we nu de gewenste zitpositie en de juiste ergonomische houding instellen, want niet alleen het formaat van het frame bepaalt hoe je optimaal op de fiets zit, maar ook de hoogte van het zadel, stand van het zadel t.o.v. trap-as, de hoogte van het stuur en de afstand tussen het zadel en het stuur. Het Body Scan Systeem meet al deze maten uit!