Elektrische fiets (E-bike)

Elektrische fietsspecialist

De elektrische fiets verandert het straatbeeld enorm. Deze moderne fiets is niet meer weg te denken op de weg. Een fiets met iets. De vele systemen overspoelen de markt. Maar ook het verkopen van het elektrische systeem in combinatie met de fiets zorgt voor de verschillen. Het type fiets en de rijeigenschappen bepalen welke fiets er bij jou past. De ene fietser vindt het prima als de motor geluid maakt. De ander wil zo stil mogelijk fietsen. Als elektrische fietsspecialist probeer je de juiste fiets te verkopen.

 

Elektrische fiets & smartphone

Een nieuwe ontwikkeling is dat de elektrische fiets een verbinding maakt met je smartphone. Je kunt hierdoor op afstand zien wanneer je de fiets moet laden. Tevens wanneer het onderhoud plaats moet vinden en waar de fiets zich bevindt. Dit is handig bij diefstal. Er zijn tal van toepassingen mogelijk.

 

Onderhoud elektrische fiets

Een ander aspect van de elektrische fiets is zijn gevoeligheid voor storingen en onderhoud. Hier is veel over te lezen. Wij zijn ervan overtuigd dat preventief onderhoud dit tot een minimum verkleint. Als specialist in elektrische fietsen is het belangrijk de fiets op tijd te brengen voor het onderhoud. En dit te doen op de voorgeschreven kilometers.

Een elektrische fiets verkopen dat kan iedereen, maar het ontzorgen, het repareren en vooral de storingen langdurig oplossen, daar schieten diversen verkoopkanalen in tekort. Kortom, vakkennis is héél belangrijk.

 

Speedbike

Een nieuw fenomeen is de speedbike. Hierin is opnieuw een ontwikkeling. Vanwege de snelheid van deze fietsen die naar 45km gaat i.p.v. 25 km per uur, zijn andere regels gekomen. De fiets is uiterlijk bijna het zelfde maar heeft wettelijk enkele verplichtingen. De helmplicht, de linkerspiegel en de kentekenplaat maken het verschil. Verder moet deze speedbike W.A. worden verzekerd.

 

Vakkennis elektrische fietsspecialist

Onze kennis wordt alle dagen bijgehouden. Liefde voor het product, scholing door de fabrikant en de ervaringen van de fietser. Fietsspecialist zijn en blijven: dat maakt het verschil!